Droogkasten met luchtafvoer

Bij XARO beseffen we het belang van hoogwaardige droogkasten die zowel doeltreffend als zacht zijn voor uw kleding. Onze droogkasten met luchtafvoer van NIMO zijn ontworpen met aandacht voor duurzaamheid, effectiviteit en het behoud van uw kleding.

✔  Gratis levering in de gehele Benelux

✔  Persoonlijk advies

✔  Meer dan 20 jaar ervaring

Toont alle 14 resultaten

Wat is een droogkast met een luchtafvoer?

Een droogkast voor kleding is een toevoeging op een normale droger. Hierin droogt u alle kleding die niet in de droger mag zonder het risico van krimpen of beschadigingen. Met een droogkast met luchtafvoer wordt de warme lucht afgevoerd naar buiten, waardoor uw was snel en efficiënt wordt gedroogd.

 

Een droogkast met luchtafvoer in een wasruimte.

Voordelen van droogkasten

Een droogkast biedt een breed scala aan voordelen, waaronder:

  • Er is geen enkel risico op slijtage of beschadiging, waardoor u moeiteloos een verscheidenheid aan kledingstukken droogt.
  • Dankzij de gelijkmatige luchtstroom, mogelijk gemaakt door de perforaties in de binnenruimte, droogt uw wasgoed gelijkmatig.
  • Onze droogkasten zijn energiezuiniger dan traditionele drogers, waardoor u niet alleen uw kleding droogt, maar ook uw energieverbruik optimaliseert.

 

Hoe werkt een droogkast?

Hoe een droogkast precies functioneert, hangt af van het specifieke type. Over het algemeen volgen droogkasten met luchtafvoer dezelfde basisstappen als andere modellen, namelijk:

  1. Plaats de natte kleding in de droogkast op de rekken of op de hangers en haken.
  2. Kies een droogprogramma op basis van het materiaal van de kleding. Daarnaast stelt u ook eenvoudig de droogtegraad en andere voorkeuren in, zoals de droogtijd, de temperatuur en de luchtcirculatie.
  3. Het droogproces start, waardoor de warme lucht begint te circuleren in de kast.
  4. De warme lucht onttrekt het vocht uit de natte kleding, waardoor het vocht verdampt. Door de luchtafvoer wordt de vocht uit de droogkast afgevoerd naar buiten.

Zodra het droogproces is voltooid, schakelt de droogkast automatisch uit, waardoor u alleen nog maar uw kleding hoeft op te bergen.

Droogkast installeren

Een luchtafvoer droogkast installeren is vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat de droogkast op een stabiele ondergrond staat. Voor een optimale werking heeft een droogkast met luchtafvoer een opening van ongeveer 10 centimeter naar buiten nodig voor de afvoer van de warme lucht. Let erop dat de afvoerslang niet te lang is, omdat dit de kwaliteit van de luchtstroom kan verminderen. Vermijd ook het aansluiten van de droogkast op de schoorsteen of mechanische ventilatiesystemen in uw huis.

 

Droogkasten met warmtepomp

Ontdek ook onze selectie droogkasten met warmtepomp in ons assortiment. Deze drogers behoren tot de meest energiezuinige modellen, omdat ze de warmte hergebruiken die ze tijdens het droogproces genereren. In plaats van de warmte naar buiten afvoeren, voert deze droogkast de warme lucht terug in de cabine, wat zorgt voor een efficiënter gebruik van energie en minder warmteverspilling.

Onze warmtepomp droogkasten

Een vrouw in een badjas naast een witte droogkast met een warmtepomp.

 

Neem contact op met XARO

Ontdek vandaag nog de voordelen van onze droogkasten met luchtafvoer. Heeft u nog vragen over onze droogkasten met luchtafvoer of andere zaken, zoals leveringen? Neem dan contact met ons op via 035 694 5004 of stuur een e-mail naar info@xaro.nl. Onze klantenservice beantwoordt graag al uw vragen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.