Droogkasten

Er zijn vele manieren om natte kleding te drogen, maar slechts één product dat alles droogt. Één product dat zowel voorzichtig als energiezuinig droogt; of het nu gaat om uw meest delicate kledingstukken of de natte overalls van uw kinderen. We hebben het hier natuurlijk over een droogkast. Er zijn bepaalde soorten kleding die niet in de droger kunnen, maar kleding met een doorgestreepte droogkast in de wasinstructies bestaat nog niet, daarom blijven ze bij NIMO droogkasten produceren voor dagelijks gebruik. XARO is exclusief importeur van Nimoverken’s droogkasten voor de gehele Benelux.

Diverse modellen beschikbaar

In Zweden ontwikkeld

Gratis levering in de Benelux

Toont alle 22 resultaten

Wat is een droogkast?

Een droogkast (ook wel kledingdroger, kastdroger of droogcabine genoemd) is een huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om natte kleding, handdoeken, beddengoed en andere materialen te drogen zonder het risico op krimpen of beschadigen dat vaak gepaard gaat met traditionele wasdrogers. Droogkasten hebben namelijk geen bewegende elementen die kleding kunnen beschadigen, in tegenstelling tot traditionele wasdrogers.

Droogkasten hebben een drooginrichting in de vorm van een kast, waarin het te drogen materiaal op rekken wordt uitgespreid, opgehangen of anderszins geplaatst. Droogkasten zijn er in verschillende soorten en maten en maken gebruik van diverse technologieën om het droogproces te voltooien. De meest energiezuinige droogkasten zijn uitgerust met warmtepomp technologie, die de warmte die wordt gegenereerd door het droogproces hergebruiken en terugvoeren in de cabine, in plaats van deze warmte af te voeren naar de buitenlucht. Hierdoor verbruiken warmtepomp droogkasten minder energie en zijn ze een duurzamer alternatief voor traditionele droogkasten.

Bekijk onze warmtepomp droogkasten

Wat is een droogkast?
Een geschikte droogkast kopen

Een geschikte droogkast kopen

We lichten graag de verschillende soorten droogkasten toe, zodat u weet welke het best aansluit op uw wensen.

Als u meer wilt weten over droogkasten in het algemeen, kunt u onze blog raadplegen. In onze blog ‘Wat is een droogkast?‘ delen we nuttige informatie over verschillende soorten droogkasten, de werking ervan, de voordelen van bepaalde technologieën zoals warmtepomp droogkasten, en handige tips voor het gebruik en onderhoud van droogkasten.

Bekijk alle droogkast modellen

Hoe werkt een droogkast?

De werking van een droogkast kan variëren afhankelijk van het type droogkast, maar over het algemeen volgt het proces een aantal basisstappen:

  1. Plaatsing van het te drogen materiaal: Het te drogen materiaal wordt in de droogkast geplaatst. Dit kan op rekken worden uitgespreid, opgehangen aan haken of anderszins worden geplaatst volgens de instructies van de fabrikant.
  2. Selectie van drooginstellingen: De gebruiker selecteert de gewenste drooginstellingen op basis van het type materiaal, de gewenste droogtegraad en andere voorkeuren. Dit kan onder andere de droogtijd, de temperatuur en de luchtcirculatie omvatten.
  3. Start van het droogproces: Na het instellen van de gewenste instellingen, wordt het droogproces gestart door de droogkast in te schakelen. De droogkast begint warme lucht te circuleren in de kast, rondom het te drogen materiaal.
  4. Verdamping van vocht: De warme lucht absorbeert het vocht uit het te drogen materiaal, waardoor het vocht verdampt. De vochtige lucht wordt vervolgens uit de droogkast afgevoerd.
  5. Hergebruik van warmte (indien van toepassing): Sommige droogkasten, zoals droogkasten met warmtepomp technologie, hergebruiken de warmte die wordt gegenereerd door het droogproces. Deze warmte wordt teruggevoerd in de kast, waardoor het energiezuiniger is en minder warmte wordt verspild.
  6. Voltooiing van het droogproces: Zodra het droogproces is voltooid volgens de ingestelde droogtijd of droogtegraad, schakelt de droogkast zichzelf uit en kan het gedroogde materiaal worden verwijderd.

Hoe werkt een droogkast?
Hoe lang gaat een droogkast mee?

Hoe lang gaat een droogkast mee?

Over het algemeen wordt geschat dat een droogkast gemiddeld tussen de 8 en 12 jaar meegaat. De levensduur van een droogkast kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model, het gebruik, het onderhoud en de omgevingsomstandigheden.

Hoeveel verbruikt een droogkast?

Het energieverbruik van een droogkast kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model, de grootte, de efficiëntie van de technologieën die worden gebruikt en de instellingen die worden gebruikt tijdens het droogproces. Over het algemeen verbruikt een droogkast elektriciteit om de ingevoerde lucht te verwarmen, de lucht door de droogtrommel te blazen en vocht uit de kleding te verwijderen.

Het energieverbruik van een droogkast wordt meestal uitgedrukt in kilowattuur (kWh) en wordt vermeld op het energielabel van het apparaat. Hoe hoger het energielabel, hoe energiezuiniger de droogkast is. Moderne droogkasten kunnen verschillende energie-efficiënte technologieën bevatten, zoals warmtepomp technologie, die het energieverbruik aanzienlijk kan verminderen in vergelijking met traditionele droogkasten.

Droogkasten met warmtepomp technologie

vrouw die een tijdschrift leest naast een scandinavische kleding droogkast

Bij XARO bieden we een breed scala aan droogkasten aan, variërend van modellen met het hoogste energielabel A+++ tot modellen met energielabel A+. Onze droogkasten met het energielabel A+++ behoren tot de meest energiezuinige op de markt en kunnen helpen om het energieverbruik te minimaliseren. Deze droogkasten maken gebruik van geavanceerde technologieën, zoals warmtepomp technologie, om het energieverbruik te optimaliseren en zorgen voor een efficiënt en milieuvriendelijk droogproces.

Daarnaast bieden we ook droogkasten aan met energielabel A+ voor klanten die op zoek zijn naar een energiezuinige optie, maar mogelijk een iets lager budget hebben. Hoewel deze modellen iets minder efficiënt zijn dan de droogkasten met het hoogste energielabel A+++, voldoen ze nog steeds aan strenge energie-efficiëntie normen en bieden ze een goede balans tussen prestaties en energieverbruik.

XARO streeft ernaar om haar klanten een breed scala aan keuzes te bieden, zodat ze de droogkast kunnen kiezen die het beste past bij hun behoeften op het gebied van energie-efficiëntie, budget en functionaliteit. We moedigen ook altijd aan om bewust om te gaan met het energieverbruik van huishoudelijke apparaten en de handleiding van de fabrikant te raadplegen voor het optimaliseren van het gebruik van de droogkast en het minimaliseren van het energieverbruik.

Heeft u vragen?

Voor vragen over onze droogkasten of andere zaken, zoals leveringen, neemt u eenvoudig contact met ons op via 035 694 5004 of info@xaro.nl. We helpen u graag verder.