NIMO droogkast warmtepomp – ECO Dryer 2.0 HP – Titanium

De ECO Dryer 2.0 is de meest energiezuinige droogkast op de markt en verbruikt tot wel 65% minder energie in vergelijking met traditionele luchtafvoerdrogers. De droogkast ontvochtigt textiel met behulp van warmtepomp technologie in een afgesloten ruimte, waardoor je de kast niet hoeft aan te sluiten op een ventilatiekanaal of afvoer. De kast is verkrijgbaar in drie kleuren: wit, titanium* of zwart. Kies voor duurzaamheid en kwaliteit, erkend door hét Zweedse producttestbedrijf test.se!

*Momenteel geen andere foto’s van titanium variant beschikbaar. Bekijkt u daarvoor de witte variant, er is namelijk geen verschil in modellen dan de kleur.

Op voorraad in Blaricum, te bezichtigen op afspraak.

Handschoenhangers en een schoenenrek inbegrepen bij alle warmtepomp modellen.

 Bekroond tot de meest energiezuinige kledingdroogkast van 2023 door test.se!

 Geproduceerd in Zweden en exclusief verkrijgbaar in Nederland via XARO. Nalevering van onderdelen mogelijk.

Veilig betalen met

Bijbehorende accessoires

2.945,00
65,00
120,00
70,00
3.200,00
Voor 4 producten

 

NIMO droogkast warmtepomp ECO Dryer 2.0 HP – Titanium

Iets dat vrijwel in ieder huishouden in het hoge noorden te vinden is, is hier in onze regio vrijwel onbekend. De ECO Dryer 2.0 is de meest energiezuinige droogkast op de markt en verbruikt tot wel 65% minder energie in vergelijking met traditionele luchtafvoerdrogers. De droogkast ontvochtigt textiel met behulp van warmtepomp technologie in een afgesloten ruimte, waardoor je de kast niet hoeft aan te sluiten op een ventilatiekanaal of afvoer.

De ECO Dryer droogkast warmtepomp is ruimtebesparend en een efficiënte oplossing voor het drogen van kleding, schoenen*, handschoenen* en meer. Met een capaciteit die overeenkomt met ongeveer een waslijn van 16 meter lengte – oftewel ongeveer 5 kg wasgoed – droogt het snel en zuinig. Bovendien is er geen risico op slijtage van het textiel, wat een belangrijk voordeel is ten opzichte van conventionele wasdrogers. De droogkast met warmtepomptechnologie is ook verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. De witte variant kent een gunstigere prijsstelling t.o.v. de zwarte variant.

Hoe werkt de ECO Dryer 2.0 HP droogkast warmtepomp?

De Ecodryer 2.0 HP kastdroger maakt gebruik van de nieuwste warmtepomptechnologie, waardoor het apparaat zeer zuinig is in gebruik. Een straal droge lucht wordt gelijkmatig verdeeld over de binnenruimte van de kast via tientallen gaatjes in de achterwand, wat resulteert in een gelijkmatige droging van het wasgoed. Zelfs tere kledingstukken kunnen veilig worden gedroogd, dankzij de maximale binnentemperatuur van 55°C.

Water wordt opgevangen in een uitneembaar 2-literreservoir of kan worden afgevoerd via een slangaansluiting om een vochtvrije kamerruimte te behouden. De geïntegreerde pomp maakt het mogelijk om het water naar hoger gelegen afvoerleidingen te transporteren tot ca. 1.2 meter vanaf de grond. Het reservoir is uitgerust met een vlotter die de werking automatisch onderbreekt als hij vol is. De droogprocedure is eenvoudig: met één druk op de knop kiest u tussen strijkdroog of kastdroog. U kunt uw voorkeuren op elk moment aanpassen en het apparaat schakelt automatisch uit zodra het wasgoed droog is.

Technische benadering

De nieuwste generatie van de ‘Ecodryer 2.0 HP droogkast warmtepomp’ onderscheidt zich van eerdere modellen doordat het geen verwarming gebruikt, waardoor de gebruikskosten tot wel 65% kunnen worden verminderd! In plaats daarvan wordt uitsluitend de restwarmte van de compressor gebruikt om de binnenkant van de kast te verwarmen. Een thermostaat controleert de binnentemperatuur en als deze boven de 55°C komt, wordt een tweede ventilator geactiveerd om de temperatuur te regelen. Met deze techniek kan het energieverbruik worden verlaagd tot slechts 0.28 kWh per kg wasgoed. Het droogproces duurt ongeveer 1.5-3 uur, afhankelijk van de inhoud en het vochtgehalte van het wasgoed.

Onderhoud droogkast warmtepomp technologie

Het onderhoud van de droogkast is eenvoudig: de luchtfilter bevindt zich onder de bodemplaat en moet regelmatig worden schoongemaakt. Het apparaat is verder onderhoudsvrij. De technische installatie van het product is onder de bodemplaat ingeschoven, waardoor het gemakkelijk kan worden uitgenomen voor reparatie of vervanging zonder de kast te verplaatsen of te transporteren.

Met een geluidsniveau van slechts 52 dB(A) is de droogkast aanzienlijk stiller dan conventionele wasdrogers met een trommel. Dit maakt het een geschikte keuze voor gebruik in woningen en geluidsgevoelige kelders. Het interieur van de droogkast bestaat uit drie uittrekbare schuiven, elk met 10 buizen waar direct kleding of kleerhangers aan kunnen worden gehangen. Als er langere kledingstukken aan de hanger worden opgehangen, kunnen de onderste twee schuiven eenvoudig worden omgeklapt, waardoor de halve of hele binnenhoogte van de kast kan worden benut. Op de bodemplaat kunnen andere voorwerpen zoals (sport)schoenen en laarzen worden neergelegd om te drogen.

Droogkast warmtepomp A+++

Als exclusief importeur van het merk NIMO zijn we er trots op dat de ‘Ecodryer 2.0 HP droogkast warmtepomp’ de A+++ energie-efficiëntieklasse heeft behaald. Hierdoor behoort de kastdroger tot de meest energiezuinige apparaten op de markt. Doordat er minder energie nodig is om uw kleding te drogen draagt u ook bij aan het milieu. Het investeren in een droogkast met deze energie-efficiëntieklasse is daarom een verstandige keuze.

Droogkast warmtepomp vs condensatie

Een droogkast met condensatietechnologie werkt anders dan een droogkast met warmtepomp technologie. Een condensdroger voert de vochtige warme lucht vanuit de wastrommel af naar de buitenlucht. In tegenstelling tot een condensdroger, hergebruikt een warmtepompdroger de warme lucht door deze continu opnieuw de cabine in te blazen. Hierdoor is een warmtepomp droogkast aanzienlijk energiezuiniger dan een gewone droger en bovendien beter voor het milieu.

*Handschoenhangers en een schoenenrek zijn inbegrepen bij alle modellen.

Gebruikershandleiding NIMO - ECO Dryer 2.0 HP

Download
NIMO is tegenwoordig 's werelds grootste producent van droogkasten, met een team van iets meer dan 100 toegewijde medewerkers. De gehele productie vindt plaats in Zweden. Nimoverken heeft als doel om producten te produceren die het leven van mensen en het milieu elke dag gemakkelijker maken.
Droogsysteem Warmtepomp
Aantal programma's 2
Geluidsniveau (dB) 52
Droogsensor Ja
Bedieningspaneel Touch
Programma controle / display Elektronisch
Energieverbruik per kg 0,32
Energieverbruik normaal (kWh) 1,3
Droogtijd normaal (min) 90
Oververhitting bescherming Ja
Kleur Titanium
Hoogte (mm) 1930
Breedte (mm) 595
Diepte (mm) 675
Gewicht (kg) 95
Deurscharnieren Rechts (links op aanvraag)
Aantal uitschuifbare hangers 0 / 2 / 3
Lengte hangend (m): 0 / 11 / 16
Aantal deurhaken 0
Aantal handschoenhaken 2
Aantal plafondhaken 0 / 6
Aantal schoenenrekken 1
Capaciteit (kg droge was) 4