• Levering in NL, BE, DE & LU
  • Ervaring sinds 2002
  • 035 - 694 50 04
  • info@xaro.nl
  • Levering in NL, BE, DE & LU
  • Ervaring sinds 2002
  • 035 - 694 50 04
  • info@xaro.nl

Energiebesparing

Dankzij een exclusieve technologie en een groot stralingsoppervlak ontwikkelen Solaris radiatoren een uitzonderlijk stralingsniveau dat veel hoger is dan van de meeste concurrerende producten. De weldadige uitgestraalde warmte wordt direct door het menselijk lichaam waargenomen. De temperatuurverdeling is zeer homogeen, er is nauwelijks verschil tussen de temperatuur op vloerniveau en dat op enkele meters hoogte.

Homogene temperatuurverdeling

Een deel van de warmte wordt afgegeven in de vorm van warmtestraling, hierdoor wordt de warmte veel gelijkmatiger verdeeld dan bij traditionele verwarmingssystemen. Het menselijk lichaam neemt dit direct waar.

Geen overmatige verwarming

De verwarming door convectie blijft beperkt, u hoeft daardoor niet overmatig te verwarmen om het gewenste comfortniveau te bereiken. Men kan hierdoor de geïntegreerde thermostaat relatief laag instellen. Dit levert, volgens deskundigen van "Electricité de France", een energiebesparing van circa 6% op.

Stabiele temperatuur

De temperatuurschommeling op de modellen met geïntegreerde thermostaat hebben een amplitude van slechts 0,1°C.

Intelligente en eenvoudige regeling

Voor een beter energiebeheer kunnen Solaris radiatoren op eenvoudige wijze worden ingesteld op de modi; "comfort", "gereduceerd" of "vorstvrij". Met de optionele afstandsbediening (Caleo) is het mogelijk om meerdere radiatoren tegelijk in te stellen. De afstandsbediening is uit te breiden met een programmeerunit (Chrono) waarmee het mogelijk wordt de temperatuur in 4 separate woonzones individueel te regelen.

Meetnauwkeurigheid

Er is bijzondere aandacht besteedt aan de plaatsing en afscherming van de temperatuursensor, zodat deze nauwkeurig en optimaal functioneert. De radiatoren zijn uitgerust met een hitteschild om te voorkomen dat er warmte naar de muur wordt gestraald waardoor energie zou worden verspild.