• Levering in NL, BE, DE & LU
  • Ervaring sinds 2002
  • 035 - 694 50 04
  • info@xaro.nl
  • Levering in NL, BE, DE & LU
  • Ervaring sinds 2002
  • 035 - 694 50 04
  • info@xaro.nl

Achtergrondinformatie

Elektrische radiatoren van inert glas zijn ontworpen om u in staat te stellen op een comfortabele, gezonde en CO2-vrije manier uw woning te verwarmen, terwijl u bespaart op energie dankzij een exclusieve technologie.

Laat u omgeven door comfortabele warmte, alsof u in de zon zit. Dankzij het ongeëvenaarde warmtestralingsniveau verspreiden de Solaris radiatoren een homogene warmte van vloer tot plafond, gecontroleerd door een elektronische thermostaat.

Ontdek het esthetische en zuinige leveringsprogramma van Solaris.


Basisprincipe Solaris

Het OHDS-glaspaneel wordt, nadat de spanning er is opgezet, warm en draagt de warmte over aan het decoratieve glaspaneel. Dit garandeert een gelijkmatige straling en warmteafgifte. Het glas is voorzien van uitstekende warmteaccumulatie, op een manier die superieur is aan vuurvaste stenen of gietijzer.

Het decoratieve glaspaneel, van geëmailleerd veiligheidsglas, is in vele kleuren verkrijgbaar.

De twee panelen zorgen samen voor stralingswarmte en thermische inertie, circa 40 kg. glas blijft comfortabele warmte afgeven lang nadat de elektrische spanning er af is gehaald. Een Solaris radiator vormt het warme middelpunt van het woonvertrek.

Glas is een mooi materiaal en is in staat om warmte goed vast te houden, daarom heeft Fondis ervoor gekozen om het toe te passen in haar Solaris radiatoren. Naast dat het esthetisch is geeft het een gezonde en comfortabele warmte af. De radiatoren zijn voorzien van OHDS-glas (Optimal Heating Distribution System), 5 zones geven op een doordachte manier, die zorgt voor een homogene temperatuurverdeling, hun warmte af.


OHDS-techniek

1. Het OHDS glaspaneel onderscheidt in verticale richting ten minste 5 warmtezones. De voeding van deze zones is op dezelfde manier onderverdeeld. Elke zone wordt automatisch gereguleerd, waarbij er rekening wordt gehouden met de natuurlijke convectie.

2. Warmteconvectie, oftewel stijgende warme lucht.

3. De combinatie van OHDS glaspaneel en de warmteconvectie garandeert een homogene warmteverdeling aan de oppervlakte van de radiator, waardoor deze een stabiele en comfortabele warmte afgeeft bij een optimaal rendement en energieverbruik.


Energiebesparing

Dankzij een exclusieve technologie en een groot stralingsoppervlak ontwikkelen Solaris radiatoren een uitzonderlijk stralingsniveau dat veel hoger is dan van de meeste concurrerende producten. De weldadige uitgestraalde warmte wordt direct door het menselijk lichaam waargenomen. De temperatuurverdeling is zeer homogeen, er is nauwelijks verschil tussen de temperatuur op vloerniveau en dat op enkele meters hoogte. Om meer te kunnen besparen op elektriciteitsverbruik, is elke zone zelfregulerend en gebruikt alleen de energie die er nodig is om de ingestelde temperatuur te leveren.

Homogene temperatuurverdeling

Een deel van de warmte wordt afgegeven in de vorm van warmtestraling, hierdoor wordt de warmte veel gelijkmatiger verdeeld dan bij traditionele verwarmingssystemen. Het menselijk lichaam neemt dit direct waar.

Geen overmatige verwarming

De verwarming door convectie blijft beperkt, u hoeft daardoor niet overmatig te verwarmen om het gewenste comfortniveau te bereiken. Men kan hierdoor de geïntegreerde thermostaat relatief laag instellen. Dit levert, volgens deskundigen van "Electricité de France", een energiebesparing van circa 6% op.

Stabiele temperatuur

De temperatuurschommeling op de modellen met geïntegreerde thermostaat hebben een amplitude van slechts 0,1°C.

Intelligente en eenvoudige regeling

Voor een beter energiebeheer kunnen Solaris radiatoren op eenvoudige wijze worden ingesteld op de modi; "comfort", "gereduceerd" of "vorstvrij". Met de optionele afstandsbediening (Caleo) is het mogelijk om meerdere radiatoren tegelijk in te stellen. De afstandsbediening is uit te breiden met een programmeerunit (Chrono) waarmee het mogelijk wordt de temperatuur in 4 separate woonzones individueel te regelen.

Meetnauwkeurigheid

Er is bijzondere aandacht besteedt aan de plaatsing en afscherming van de temperatuursensor, zodat deze nauwkeurig en optimaal functioneert. De radiatoren zijn uitgerust met een hitteschild om te voorkomen dat er warmte naar de muur wordt gestraald waardoor energie zou worden verspild.


Gezondheidsaspecten

Solaris: dè garantie voor een gezonde leefomgeving

De kritische grens voor wat betreft elektromagnetische straling lijkt tegenwoordig bereikt te zijn. De kunstmatige omgevingsstraling is sinds de jaren 80 met een factor miljard toegenomen. Ondanks het feit dat er veel onderzoek heeft plaatsgevonden is er nog weinig onderzoek gedaan naar de effecten van "elektrosmog" op de gezondheid. Desondanks wordt er door steeds meer landen aangedrongen op regelgeving en worden normen geleidelijk aan toegepast.

Solaris radiatoren geven nagenoeg geen elektromagnetische straling af en bieden daarom een exemplarisch comfort en absolute stilte. Het is bekend dat elk elektrisch apparaat elektromagnetische straling afgeeft. Het effect van langdurige blootstelling aan deze straling is nog onvoldoende bekend. Fondis, de producent van Solaris radiatoren, heeft besloten rekening te houden met dit feit. De norm voor elektromagnetische straling is vastgesteld op 100μT (gemeten op 50 cm. afstand), Solaris radiatoren geven slechts 0,03μT af. Dit ligt zeer ver onder de huidige Europese norm, de beste garantie voor uw gezond- en veiligheid.

Solaris verwarmt een kamer door warmtestraling langs de grond, de muren, de meubels en het plafond, te sturen. Welke gedeeltelijk de warmte zullen absorberen. De lucht wordt niet gestoord door de straling, wat voorkomt dat er stof wordt gemengd. Dit verbetert de kwaliteit van de lucht die je inademt.


Veiligheid

De weldadige warmte van de Solaris radiatoren droogt de lucht niet uit en brengt huisstof niet in beweging. Er is geen sprake van ventilatie en geen enkel verwarmingselement komt in contact met de lucht. Bovendien wordt de verwarmingsplaat aanzienlijk minder heet dan een traditionele verwarmingsspoel waardoor verkoling van neergeslagen stof wordt voorkomen. Aangezien de Solaris radiatoren voldoen aan de IP24 normen kunnen ze ook in de nabijheid van een bad worden toegepast. De oppervlaktetemperatuur blijft beperkt en wordt permanent gecontroleerd, hetgeen oververhitting en verbranding voorkomt.

Solaris radiatoren voldoen aan de normen en richtlijnen.

- RoHS : de apparaten voldoen aan de RoHS-richtlijn, betreffende de afwezigheid van zware metalen.

- EMC : producten voldoen aan de richtlijn "Elektromagnetische compatibiliteit".

- Klasse II IP 24 : de apparatuur is spatwaterdicht.

- CE : de apparatuur voldoet aan de eisen van de Europese normen

- Solaris is een in Frankrijk gefabriceerd kwaliteitsproduct.


Kleuren

Elegant en verfijnd, Solaris radiatoren van inert glas zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, kleuren, maten en voor verschillende toepassingen.

Productlijn Évolution - geëmailleerd hardglas

Deze geëmailleerde afwerking zorgt voor een spel van licht en transparantie en past in vrijwel elk interieur. In deze uitvoering is een reeks van zes kleuren beschikbaar.

Productlijn Soft Touch - gematteerd hardglas

Deze afwerking geeft Solaris radiatoren een satijnen uiterlijk en zonder reflectie. Matglas is zeer onderhoudsvriendelijk, er blijven geen veegsporen achter bij het schoonmaken. In deze uitvoering is een reeks van drie kleuren beschikbaar.